Pleziervaart op het Gardameerr

Met de boot van Limone sul Garda naar Malcesine

De snelste, kortste en leukste route tussen Limone en Malcesine

Vanuit Limone sul Garda kijk je recht op het stadje Malcesine aan de overkant.  Je kan duidelijk “Il Castello Scaligero” zien liggen met het massief van de Monte Baldo op de achtergrond.  Als je goed kijkt zie je zelfs de kabelbaan “funivie del Baldo” tegen de flank van de Monte Baldo.  De leukste manier om van het ene naar het andere stadje te geraken is met de boot.  Eén van de mogelijkheden is gebruik te maken van de plezierbootjes die regelmatig pendelen tussen deze idyllische stadjes.

 

Plezierbootjes op het Gardameer

 

Meerdere vertrekplaatsen

Er pendelen meerdere plezierboten tussen Limone en Malcesine.  Ook zijn er meerdere vertrekplaatsen, afhankelijk van de “rederij” die  je kiest.  Zo kan je vertrekken en aankomen in het centrum van beide stadjes, of net buiten de stadjes.  Op de foto hierboven zie je de aanlegplaats in Malcesine, op zo’n 10 minuutjes wandelen van het centrum. Op de foto hieronder zie je de aanlegplaats in het centrum.

 

Aanlegplaats van het plezierbootje - Gardameer Italie

 

Met de boot over het Gardameer

Markt

De marktdagen zijn heel populair.  Toeristen die in Limone logeren kiezen deze bootjes om in Malcesine naar de markt te gaan en omgekeerd.  Het gaat veel sneller dan een rit met de auto en ook de kinderen vinden het geweldig!  Combineer een leuk dagje shoppen met een pleziervaart op het Gardameer.

 

Pleziervaart op het Gardameerr