Een prachtig uitzicht vanaf de Monte Baldo aan het Gardameer

Eco

Een prachtig uitzicht vanaf de Monte Baldo aan het Gardameer
Photo courtesy of © Nikbarte

Duurzaam op vakantie

De laatste tijd zijn mensen milieubewuster geworden en houden ze zelfs tijdens hun vakantie rekening met het milieu.  Hou je van de natuur en wil je tijdens je verblijf aan het Gardameer je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden?  Dan willen we je eerst en vooral bedanken!  Mensen als jij helpen het landschap en de plaatselijke flora en fauna te sparen.

 

Er zijn drie belangrijke punten waarop je jouw vakantie aan het Gardameer ‘groener’ kan maken en het milieu minder aantasten: het reizen, je verblijf en je doen en laten.  In eerste instantie richten we ons op het laatste punt door “groene” activiteiten te vermelden.

 

Evenementen

Gedurende het jaar zijn er tal van evenementen die je onder de noemer “groen” kan plaatsen.  We bedoelen dan voornamelijk sportevenementen die geen of een beperkte impact hebben op de natuur.

Baldo Trail Running

 

Fietsen

Je kan de omgeving van het Gardameer met de fiets verkennen, of zelfs rond het Gardameer fietsen.

Fietsen aan het Gardameer
Photo courtesy of © Tommaso Prugnola

Kitesurfen

Een kleine surfplank, een kite en wind.  Meer heb je niet nodig om te kitesurfen op het Gardameer.

 

Klimmen

Het noorden van het Gardameer is een populaire bestemming voor klimmers.  Vooral het stadje Arco is erg in trek, wat je merkt aan de verschillende gespecialiseerde sportwinkels (voor klimmers en hikers) die er zijn.

 

Klimmen met zicht op het Gardameer
Photo courtesy of © Tommaso Prugnola

Natuurgidsen

Ben je een natuurliefhebber?  Dan moet je beslist eens een wandeling gaan maken met de gidsen van Equipenatura.  Ze kennen de Monte Baldo (en ook heel wat andere locaties aan het Gardameer) als geen ander en zullen je vol overgave informeren over de fauna en flora aan het Gardameer!

Tip: maak eens een wandeling naar de Rifugio Telegrafo op de Monte Baldo.  Je hebt er een geweldig uitzichtpunt over het Gardameer en er staan prachtige alpenbloemen.  Het staat er vol met Edelweiss en Gentiaan.

 

Edelweiss Italie

 

Mountainbiken

Aan het Gardameer zijn er kilometers  routes voor de mountainbiker!  Indien je op de paden blijft is de impact voor de omgeving nihil en kan je met volle teugen genieten van al dat moois!

 

Gardafriends tip:  Maak een begeleide mountainbiketocht met de natuurgidsen equipenatura of één van de vele mountainbike gidsen.  De perfecte manier om de mooiste stukjes natuur aan het Gardameer te ontdekken.

 

Lago di Garda MTB
Photo courtesy of © Tommaso Prugnola

Nordic walking

Ook voor Nordic Walkers is het Gardameer een droombestemming met kilometers wandelpaden.  Je kan er ook begeleide tochten maken.

Gardafriends tip:  Cult Walking

Paardrijden

Ben je gek van paardrijden?  Waarom zou je deze passie voor paarden niet volgen aan het Gardameer?  Een milieuvriendelijke manier om de prachtige natuur in de omgeving te verkennen.  Meer informatie over paardrijden aan het Gardameer.

 

Mooie paarden
Photo courtesy of © Nikbarte

Paragliding

Laat je dragen door de wind en vlieg als een vogel over het Gardameer.  Lees meer over paragliden aan het Gardameer.

 

Shoppen

Op zoek naar een leuk souvenir?  Dan kies je uiteraard voor een van de ecologische streekproducten die met liefde en respect voor het Gardameer gemaakt worden.  We werken aan een volledig overzicht, heb je nu al interesse?  Stuur dan even een mailtje naar contact”at”gardafriends.com

Gardafriends tip: Vitalake

 

Vitalake Shampoo
www.vitalake.com

Sneeuwschoenwandelen

Ook in de winter kan je leuke dingen doen aan het Gardameer zoals de begeleide sneeuwschoenwandelingen van equipenatura.  Heerlijk genieten van de natuur in een winterkleedje.

Wandelen

Rondom het Gardameer zijn er tal van mooie wandelwegen, meer dan genoeg om je hele vakantie (en die van de jaren nadien) wandelplezier te bieden.

Windsurfen

Wind, water en een surfplank.  Meer heb je niet nodig om te genieten als windsurfer.  En wind en water heb meer dan genoeg aan het Gardameer…

Zeilen

Eén van de populairste activiteiten aan het Gardameer: zeilen!  Het Gardameer is beroemd voor de winden die er waaien, een droom voor elke zeiler.  Combineer dit met het feit dat je op het grootste (en mooiste) meer van Italië zit en je hebt de ideale mix voor dagen plezier!  Puur natuur!

 

Een zeilbootje op het Gardameer, gezien vanaf Malcesine

Groen

Alle tips die we met jullie delen, zijn volgens onze waarden en normen ‘ecologisch verantwoord’.  Wat voor de een duurzaam en groen is, is het voor de ander weer niet.