Vanaf deze locatie heb je een prachtig uitzicht

Castello di Arco

Vanaf deze locatie heb je een prachtig uitzicht

Rocca di Arco

Naast het Gardameer is de “Rocca di Arco” één van de karakteristieke elementen van het landschap in Trentino.  Deze steile rotswand met ruïne trekt al meteen je aandacht zodra je in de buurt van het dorpje Arco komt.  Drie paden leiden naar de ruïne van het kasteel, dat in de middeleeuwen de residentie was van de graven van Arco.

 

Wandeling

Vanuit het centrum van Arco kan je een prachtige wandeling maken naar de ruïne. Je wandelt heerlijk tussen de olijfbomen en eenmaal boven heb je een prachtig panorama over Arco en het Gardameer. Op de foto’s onderaan deze pagina ontdek je het leuke wandelingetje…

 

Wandelen tussen de olijfbomen

 

Meer informatie

www.gardatrentino.it

www.arco.org

www.visittrentino.it

 

Videobeelden

 

Garda Trentino

Achter de overblijfselen van de stadswal kan je het “Prato della Lizza” terugvinden. Een groen balkon met uitzicht op het Garda Trentino gebied, aan de voet van de drie enorme flanken van de Torre Grande, de Prigione del Sasso en de Sala degli Affreschi.

Op de top, het laatste toevluchtsoord in het geval van beleg, staat de Torre Renghera, wiens klok, bekend als de “Renga”, de inwoners tot het gebed opriep.

 

Arco, op slechts enkele kilometers van het Gardameer

 

Gardameer bezienswaardigheden weergeven op een grotere kaart