Fotogenieke plaatsen

Fotogenieke plaatsen aan het Gardameer

De meest fotogenieke plaatsen aan het Gardameer

Maak je ook graag foto’s tijdens je vakantie?  Dan zal je dit artikel zeker met interesse lezen!  Wij gingen op zoek naar de meest fotogenieke locaties rondom het Gardameer.  Wil je een mooie zonsopgang of zonsondergang fotograferen?  Een panorama of mooi stadje?  Wij proberen je enkele tips te geven.  Er zijn zoveel mooie plekjes, ons overzicht is dus zeker niet volledig.

Brasa Schlucht

Onderweg naar de beroemde ” Brasa kloof ” kan je heel wat leuke kiekjes maken.  Ideaal voor wie, net zoals mij, houdt van mooie wegen en panorama’s.  Deze populaire route brengt je vanaf de oevers van het Gardameer tot in Trémosine, waar je enkele prachtige uitzichtpunten over het meer hebt.

Dit is het ideale decor voor wie een foto van zijn of haar voertuig wil maken op één van de mooiste routes die we kennen!

Een heerlijke route voor wie graag met de auto, motor of vespa rijdt

Il Vittoriale

Het rariteitenkabinet “ Il Vittoriale ” van de Italiaanse dichter Gabriele d’Annunzio is ook een fotogenieke locatie.  Je hebt er een mooie tuin met heel wat rariteiten zoals een oorlogsschip, een prachtige villa, een openluchttheater met zicht op het Gardameer, enz.

Meer dan voldoende plekjes om leuke foto’s te maken.

 

Het mausoleum van Il Vittoriale met een prachtig uitzicht over het Gardameer

Isola del Garda

Het private eiland ” Isola del Garda ” kan je tegenwoordig bezoeken onder leiding van een gids.  Dit eiland met een geweldige Italiaanse villa is trouwens zeer populair voor trouwfoto’s en trouwfeesten.

 

Isola del Garda - Gardameer - Italië

Lago di Tenno

Wil je eens experimenteren of je de azuurblauwe kleur van het Lago di Tenno kan vastleggen in je foto?  Dan moet je beslist eens naar dit prachtige meertje in de buurt van Riva del Garda gaan.  Je kan ook een mooie wandeling rondom het meer maken.  Tijdens je rit naar dit bergmeertje kom je trouwens langs het middeleeuwse dorpje Canale di Tenno waar er ook heel wat fotogenieke hoe

 

Het prachtige bergmeer met azuurblauw water

Monte Baldo

Hou je van de bergen en alles wat er mee te maken heeft?  Dan moet je beslist eens naar de Monte Baldo gaan.  Vanaf deze berg heb je een geweldig panorama over het Gardameer.  Verder kan je er ook prachtige alpenbloemen zoals Edelweiss en Gentiaan fotograferen.  Tijdens onze wandeling hebben we er heel wat gezien.

 

Monte Baldo - Lago di Garda
Photo courtesy of © Nikbarte

Parco delle Cascate

Een natuurpark met prachtige watervalletjes en rotsformaties waar je geweldige natuurfoto’s kan maken.

 

Parco delle Cascate Molina

Rifugio Telegrafo Monte Baldo

Eén van onze mooiste ervaringen aan het Gardameer was het meemaken van een zonsopgang en zonsondergang vanaf de Rifugio Telegrafo, op zo’n 2.200m boven het Gardameer.  Het is gewoonweg magisch om “The Golden Hour” mee te maken vanaf deze sprookjesachtige locatie.

 

Zonsondergang vanaf de Monte Baldo

Santuario di Montecastello

In Tignale kan je het ” Santuario di Montecastello ” terugvinden.  Vanaf dit heiligdom, dat ver boven het Gardameer uitsteekt, kan je prachtige foto’s van de omgeving maken.

 

Een prachtig heiligdom met een betoverend panorama over het Gardameer
Santuario di Montecastello: één van de vele bezienswaardigheden aan het Gardameer

Trémosine

In Trémosine zijn er heel wat plekjes waar je geweldige foto’s kan maken.  Zo heb je er bijvoorbeeld de ” griezelterrassen ” waar je een spectaculair uitzicht hebt over het Gardameer.

 

Tremosine

Verona

De stad Verona is zo’n stad waar je in ieder straatje geweldige foto’s kan maken.

Verona in Italië

Voeg de auteur Frederik Maesen toe aan je Google+ kringen en ontvang nog meer tips over het Gardameer