Zonsopgang in het dorpje Limone aan het Gardameer in Italië

Stadjes

Zonsopgang in het dorpje Limone aan het Gardameer in Italië

 

Een overzicht van stadjes rondom het Gardameer

Er liggen heel wat pittoreske stadjes rondom het Gardameer.  Op onderstaande landkaart markeerden we onze favoriete stadjes en we proberen per stadje leuke tips, foto’s en weetjes mee te geven. Ga je voor de eerste keer naar het Gardameer?  Dan kan je op deze manier alvast kennis maken met de sprookjesachtig mooie omgeving.

Bergdorpjes

Naast de vele stadjes langs de oevers van het Gardameer heb je ook een aantal prachtige dorpjes in de bergen en het binnenland.  Elk plekje heeft wel iets unieks.

Route

Ook de route naar de verschillende stadjes is al een belevenis op zich.  Of je nu via de kustwegen (Gardesana Occidentale en Gardesana Orientale) rijdt of via één van de vele andere prachtige routes, het is er gewoonweg geweldig mooi!

 

Onze favoriete stadjes aan het Gardameer

 

Het mooiste stadje volgens andere Gardafriends

Welk is nu het mooiste of leukste stadje aan het Gardameer?  Deze vraag stelden we op de Gardafriends community. Meer informatie en de antwoorden op deze vraag kan je hier terugvinden.

 

Gardameer dorpjes weergeven op een grotere kaart

Vanuit Tremosine heb je een prachtige panorama over het Gardameer

 

Kastelen

Er zijn heel wat stadjes waar je nog een mooi kasteel kan terugvinden, zoals het “Castello di Lazise” op deze foto.  Neem ook eens een kijkje op ons overzicht van kastelen aan het Gardameer.
Lazise Gardameer