Een heerlijke zomeravond in het romantische Torri del Benaco

Torri del Benaco

Een heerlijke zomeravond in het romantische Torri del Benaco

Torri del Benaco

Achter de muren van de Scaligero-burcht ligt er een charmant en sfeervol stadje verborgen. Wij zijn er jaren langs gereden zonder te beseffen hoe mooi dit oude stadje wel is.  Na onze eerste kennismaking met Torri del Benaco waren we dan ook meteen verliefd op dit pittoreske stadje aan het Gardameer.

Het gezellige oude haventje met de kleurrijke vissersboten is het middelpunt van het gezellige centrum.  Rondom dit prachtige haventje liggen er heel wat terrasjes waar je heerlijk kan genieten van een glaasje wijn of Aperol Spritz met zicht op het Gardameer.  Langs het meer loopt er een fraaie boulevard.  Het is gewoon heerlijk om over deze boulevard te wandelen en door de straatjes en steegjes te slenteren.

 

Haven Torri del Benaco

Activiteiten

Regelmatig is er concert of een andere activiteit in de buurt van het haventje.  Tijdens ons verblijf stond er een oude paardenmolen.

Vanuit Torri del Benaco kan je de veerboot naar Toscolano-Maderno nemen.  Ook heel leuk om eens te doen…

 

Kermis Gardameer

Bezienswaardigheden

Vanaf de torens van de Scaligero-burcht, een kasteel uit de 14e eeuw, heb je een mooi uitzicht.  Je kan er het mooie haventje bewonderen, het stadje en het Gardameer.

 

Burcht Torri del Benaco

 

In de burcht kan je het Museo Castello Scaligero terugvinden, een klein volkenkundig.  Je kan er o.a. kennismaken met de geschiedenis van de visserij aan het Gardameer.

 

Torri del Benaco museum

 

Campings

 

Google streetview

Grotere kaart weergeven

Hotels

 Zoek en boek een hotel in Torri del Benaco

 

Markt

Elke maandag is het in Torri del Benaco markt bij het kasteel en de haven.  Tijdens de zomermaanden is er op woensdagavond ook een kleine kunst- en antiekmarkt aan het haventje.

 

Markt in Torri del Benaco

Parking

Vlak voor het kasteel van Torri del Benaco is er een grote parking.  Tegenover deze parking vertrekt ook de overzet naar Toscolano-Maderno.

 

Torri del Benaco

Restaurants

Het pittoreske stadje Torri del Benaco is een geweldige locatie om uit te gaan eten op een terrasje met zicht op het mooie Gardameer.  Door de ligging aan de oostelijke oever van het Gardameer kan je er ook altijd genieten van een mooie zonsondergang.  Ideaal voor wie tijdens zijn of haar vakantie eens romantisch wil dineren.

Wij gingen op zoek naar leuke restaurantjes, pizzeria en trattoria in Torri del Benaco.  Heb jij een goede tip?  Deel hem dan op de hiervoor vermelde pagina.  Alvast bedankt!

 

Restaurant in Torri del Benaco

 

Toeristenbureau

Via Fratelli Lavanda

 

Websites

www.comune.torridelbenaco.vr.it

www.torridelbenaco.co.uk

www.torridelbenaco.de

www.torri-del-benaco.net

Geef een reactie