Gardameer welk vliegveld?

Heel wat Gardafriends kiezen ervoor om met het vliegtuig naar het Gardameer te gaan. Regelmatig ontvangen we de vraag welke luchthaven je best kan nemen om naar het Gardameer te vliegen. Op deze pagina geven we je alvast een overzicht van enkele luchthavens in de buurt, met telkens de afstand naar het dichtstbijzijnde stadje aan het Gardameer. Logeer je in het noorden van het Gardameer? Dan moet je er uiteraard nog (heel) wat kilometers bij tellen. De leden van de Gardafriends community vliegen meestal op Verona en Bergamo.

Verona

De Villafranca Airport in Verona is dus de dichtstbijzijnde luchthaven aan het Gardameer. Vanaf dit vliegveld is het maar een kleine 20 kilometer tot in het centrum van Peschiera del Garda, een populair stadje in het zuiden van het Gardameer.

Venetië

Je kan natuurlijk ook op Venetië vliegen en er meteen een romantisch weekendje in deze prachtige stad in het water aan vastknopen. Vanuit Venetië is het met de auto zo’n 146 km tot Peschiera del Garda, maar je kan ook de trein nemen.

Tips voor je vakantie aan het Gardameer

Welk vliegveld je ook kiest, natuurlijk ga je naar het Gardameer om er leuke dingen te bezoeken en te doen. Hieronder kan je alvast wat inspiratie opdoen voor je vakantie aan het grootste meer van Italië.