File voor de Gotthardtunnel

Gotthardtunnel of Gotthardpas

 

Via Zwitserland naar het Gardameer

Je hebt besloten om via Zwitserland naar het Gardameer te rijden, maar je twijfelt nog of je de Gotthardtunnel of Gotthardpass gaat nemen?  Je bent niet de enige!  Regelmatig ontvangen we op de Gardafriends Facebookpagina deze vraag, maar het is eigenlijk onmogelijk om een juist antwoord te geven.

Beide routes hebben voor- en nadelen.  De Gotthardtunnel komt veel in het nieuws door de lange files die je er kan hebben, maar bij slecht weer is de Gotthardpas ook niet zo leuk…  Bij mooi weer is de Gotthardpas echter een geweldig mooie route zoals je op de video hieronder wel zal merken.

Gotthardtunnel of Gotthardpas?  Tips van de community

Iedereen heeft wel een goede reden om via de pas of tunnel te rijden.  Lees hier de tips en ervaringen van andere Gardameer vakantiegangers.

 

Hotels aan de Gotthardtunnel

Begint jouw vakantie ook vanaf het moment dat je thuis vertrekt?  Hou je er niet van om in één keer naar je vakantiebestemming te rijden, maar doe je het liever relaxed?  Dan kan je misschien een tussenstop houden in de buurt van de Gotthardtunnel of Gotthardpas.  Zoek een hotel in de buurt.

 

Maak een virtuele rit over de Gotthardpas

Moest je twijfelen of je de Gotthardpas wel zou nemen, deze video helpt je misschien met je keuze.  ;o)  Gedurende 24 minuten kan je meerijden over deze mooie bergpas.

 

 

Schrik van tunnels

Heb je niet op zo’n lange tunnels?  Dan is de Gotthardpas een goede keuze.

1 reactie op “Gotthardtunnel of Gotthardpas”

  1. Pingback: Een ritje over de Gotthardpas - Gardafriends

Reacties zijn uitgeschakeld.