Stopplaats met de Zugspitze op de achtergrond

Leuke tussenstops richting Gardameer

Onderweg naar het Gardameer…

Ga je met de wagen op vakantie en ben je op zoek naar een leuke tussenstop richting het Gardameer?  Op deze pagina delen we enkele van onze persoonlijke tips en verwijzen we ook naar de tips van de Gardameer community “Gardafriends”.

Er zijn heel wat mensen die in één keer naar het Gardameer rijden, maar wij verkiezen meestal toch een tussenstop.  Ook dat is vakantie voor ons en het maakt de rit veel aangenamer…

Enkele leuke tips!

Wij rijden altijd via  Oostenrijk naar het Gardameer.  De tips die wij op deze pagina delen zijn dan ook voor wie deze route kiest.

Tip 1:  Rothenburg ob der Tauber in Duitsland

Een eerste supertip is het middeleeuws stadje Rothenburg ob der Tauber.  Neem je de route via Frankfurt – Würzburg – Kempten dan kom je langs één van de mooiste stadjes van Duitsland, op zo’n  570 km van Riva del Garda.  Dit is zowel een aanrader voor wie op zoek is naar een goed restaurant onderweg als voor wie een overnachting zoekt onderweg.

Zoek een hotel in Rothenburg ob der Tauber

Dit stadje ligt op slechts enkele kilometers van de autosnelweg, waardoor het ook goed te doen is om een uurtje te stoppen voor wat ontspanning en een heerlijke maaltijd.  Er liggen heel wat parkings rondom het historische centrum, dat je op slechts enkele minuutjes wandelen kan bereiken.

Kinderen zullen het geweldig vinden omdat hier héél wat leuke winkeltjes zijn.  Zo kan je er heel wat ridder spullen vinden, draken, stenen en mineralen, een winkel met kerstartikelen die het hele jaar open is, enz…

Rothenburg ob der Tauber

 

Tip 2: Reutte – Burgenwelt Ehrenberg

Enkele kilometers voor de Fernpass kan je “Burgenwelt Ehrenberg” terugvinden.  Héél leuk voor wie kinderen bij heeft, want hier kunnen ze even ridder en jonkvrouw spelen.

Adres: Landgasthof Klause in der Burgenwelt Ehrenberg, Klause 2, 6600 Reutte

 

Reutte Burgenwelt Ehrenberg

Tip 3: Tiroler Zugspitzarena

Rij je via de Fernpass, dan kom je vanzelf door de mooie Zugspitzarena in Tirol.  Deze prachtige regio in Tirol is de ideale plaats om een tussenstop (met eventueel een overnachting) te plannen.  Of je nu een camping, hotel of ‘zimmer frei’ zoekt, er is altijd wel iets leuks te vinden.
Zugspitzarena

 

Tip 4: De Zugspitze

Wist je dat wanneer je over de Fernpass rijdt, je langs de hoogste berg van Duitsland komt?  De Zugspitze ligt op slechts een paar kilometer  van deze mooie bergpas.  Logeer je in de buurt van de dorpjes Ehrwald, Lermoos of Biberwier?  Dan kan je misschien eens met de Tiroler Zugspitzbahn Duitslands hoogste berg bezoeken.

Je hebt er sprookjesachtig mooi panorama over de Alpen.  Ideaal om even te onthaasten van die lange autorit en te genieten van de frisse berglucht en mooie natuur.

Adres: Tiroler Zugspitzbahn, Obermoos 1, 6632 Ehrwald

Zugspitze

Foto: FroZenlights

Tip 5: Zomerrodelen in Biberwier

In het dorpje Biberwier is er een zomerrodelbaan.  De perfecte activiteit om de kids  even hun energie te laten ontladen.  Wat is er nu leuker dan na een lange rit op de achterbank even zelf achter het stuur te kruipen en volle vaart de berg af te rodelen…

Adres: Biberwier – Marienbergbahnen, Marienbergweg 9, 6633 Biberwier

 

Rodelbaan Biberwier

 

Voeg de auteur Frederik Maesen toe aan je Google+ kringen voor nog meer Gardameer tips!