Themaparken

Waterpretpark aan het Gardameer, durf jij?
Photo courtesy of © Natasha Ioppi

 

Pret aan het Gardameer

Er valt voor iedereen wel wat te beleven aan het grootste meer van Italië.  Of je nu wil sporten, rusten, culturele uitstappen maken of met de hele familie naar een pretpark trekken?  Je kan het er allemaal!

In deze rubriek zoomen we in op alle themaparken rondom het Gardameer.  Adventureparks, pretparken, tuinen, waterparken,… keuze genoeg!

 

Adventureparken

De mooie natuur en het heerlijke klimaat bieden goede condities voor de adventureparks aan het Gardameer.  Je kan er dan ook heel wat beleven.

 

Natuurparken

De natuur in de omgeving is werkelijk prachtig!  Je hoeft niet ver te rijden om in een totaal andere wereld te belanden.  Zo kan je boven op de Monte Baldo bijvoorbeeld heel wat Alpenbloemen vinden.  Tijdens één van onze wandelingen hebben we zelfs heel wat Edelweiss en Gentiaan zien staan.

Een echte aanrader is het watervallenpark “Parco delle Cascate” in Molina.  Hier kan je met je kinderen genieten van de mooie natuur en een leuke picknick.

 

Parco delle Cascate Molina

Pretparken

Wist je dat het grootste pretpark van Italië aan het Gardameer ligt?  Naast Gardaland zijn er ook nog heel wat andere leuke parken voor het hele gezin.

 

Tuinen

Dankzij het microklimaat aan het Gardameer kan je er heel wat unieke plantensoorten terugvinden in de verschillende arboreta en tuinen.

Parcco Sigurta Giardino

Waterparken

Wat doe jij tijdens zo’n snikhete zomer aan het Gardameer?  Afkoeling zoeken in één van de waterpretparken uiteraard!  Je hebt er enkele geweldig grote parken liggen met allerlei glijbanen, zwembaden, attracties,…

Hou je liever van een rustigere en natuurlijke omgeving?  Dan is het Parco Baia deele Sirene misschien iets voor jou.

 

Gardameer waterparken

Parco Acquatico Riovalli

Geef een reactie