Motorroutes

De mooiste routes aan het Gardameer

Het Gardameer is het grootste (en volgens ons ook het mooiste) meer van Italië.  Je kan er heel wat leuke motortoertochten maken, goed voor kilometers rijplezier!  Voor de liefhebbers hebben we meer dan 1.000 kilometers Italiaans asfalt in kaart gebracht.  De meeste routes hebben we gecombineerd met mooie bezienswaardigheden zodat je steeds een doel hebt tijdens je rit.

 

Met de Vespa over de Gardesana Occidentale
Met de Vespa over de SS45bis of “Gardesana Occidentale”

Een overzicht van verschillende mooie routes:

Brasa Schlucht

Vanaf de Gardesana Occidentale kan je richting Pieve di Trémosine rijden, deze prachtige weg brengt je met het nodige bochtenwerk en (onverlichte) tunneltjes tot aan de Brasa Schlucht.  Dit is een smalle kloof waar je door kan rijden, een échte aanrader!  Vervolgens kan je een bezoekje brengen aan de griezelterrassen van Tremosine of verder rijden over de hoogvlakte van Tignale naar Santuario di Montecastello.

Ontdek hier de volledige route >>

De 4-meren route

Er liggen rondom het Gardameer nog een aantal mooie (berg)meertjes.  Deze route brengt je langs de volgende meren: Lago di Garda, Lago di Valvestino, Lago d’Idro, Lago di Ledro.  4 mooie Italiaanse meren op één dag!

Ontdek hier de volledige route >>

De 5-meren route

Dit is dezelfde route dan de 4-meren route, maar voor wie er nog niet genoeg heeft van gekregen voegen we er nog een klein bergmeertje aan toe!  Lago di Tenno is een heel klein meertje met azuurblauw water.  De route trakteert je op leuk bochtenwerk en een paar pittoreske dorpjes onderweg.

Ontdek hier de volledige route >>

Gardesana Occidentale

De SS45bis noemt men ook wel de “Gardesana Occidentale” en loopt van Trento tot Cremona. Op de westelijke oever van het Gardameer zijn er een 70-tal tunnels waardoor de hele route één indrukwekkend bouwwerk is.
Onderweg zijn er héél wat mooie stadjes waaronder  Riva del Garda, Limone sul Garda, Gargnano en tal van bezienswaardigheden zodat een rit over deze SS45bis gemakkelijk een hele dag kan vullen.

Ontdek de Gardesana Occidentale >>

James Bond Route

 

Monte Baldo

Rondrit Gardameer

De start van één van de mooiste routes aan het Gardameer: de Brasa Schlucht
Klaar voor één van onze favoriete routes: de Brasa Schlucht

 

Video

Om je een idee te geven van wat je allemaal mag verwachten tonen we je deze video welke we gemaakt hebben tijdens onze rit naar de Brasa Schlucht.

 

2 reacties op “Motorroutes”

  1. Pingback: Brasa Schlucht - Gardafriends

  2. Pingback: Porsche commercial aan het Gardameer - Gardafriends

Geef een reactie