Een prachtige kustweg langs de stadjes Riva del Garda, Limone sul Garda, Gargnano,...

Gardesana Occidentale ss45bis

Een prachtige kustweg

Langs de westelijke oever van het Gardameer loopt er een prachtige weg met heel wat tunneltjes.  De SS45bis of Gardesana Occidentale brengt je langs een aantal pittoreske stadjes waaronder Riva del Garda, Limone sul Garda en Gargnano.  De weg loopt van Trento tot Cremona, verder op deze pagina kan je trouwens een video van ons ritje terugvinden.

Cruizen

Tijdens de zomermaanden kan je heel wat cabrio- en motorrijders spotten op deze route.  Het enige nadeel is dat het er soms druk kan zijn en dat er zo goed als geen alternatieve wegen zijn. Gelukkig kan je tijdens eventuele files genieten van het uitzicht op het Gardameer (wanneer je niet de pech hebt in een van de vele tunnels stil te staan… )

 

Een prachtige kustweg langs de stadjes Riva del Garda, Limone sul Garda, Gargnano,...

Heen en terug

Wij hebben de Gardesana Occidentale in beide richtingen gedaan en dat is een echte aanrader omdat je in de tegenovergestelde richting totaal niet het gevoel hebt er al geweest te zijn.  Vanuit Riva del Garda richting het zuiden zie je de bergen verdwijnen en wordt het meer alsmaar breder, in de andere richting heb je het tegenovergestelde…

Bezienswaardigheden onderweg

Op deze route langs de westelijke oever van het Gardameer kom je ook heel wat bezienswaardigheden tegen.  Hier enkele leuke tips waarvoor je zeker een kleine omweg kan maken:

Bike route 794084 – powered by Mopedmap

 

Video

Rij samen met ons over een stukje van de Gardesana tussen Limone sul Garda en Riva del Garda.  Wedden dat het begint te kriebelen om zelf te vertrekken!

km 111 - SS45bis Riva del Garda

ss45bis