Isola del Garda gezien vanaf de boot

Isola del Garda

Het haventje van Isola del Garda

Privé eiland

Het eilandje Isola del Garda is nog steeds privé bezit, maar sinds een aantal jaren kan je dit idyllische  plekje in het Gardameer een bezoekje brengen.  Je moet hiervoor een excursie reserveren bij een plaatselijk reisagentschap of toeristenbureau.  Een gids geeft je dan een rondleiding door de mooie Italiaanse villa en tuin.

Met de boot

Het leuke van deze uitstap is dat er een trip met de boot in het ticket inbegrepen is.  Er zijn verschillende opstapplaatsen afhankelijk van welke dag je dit eiland wil bezoeken.
Dit zijn de opstapplaatsen: Barbarano (in de oude haven), Gardone Riviera, Salo, Portese, Manerba, Bardolino en Garda.  Voor gedetailleerde informatie over de dagen, exacte locaties en tijdstippen kijk je best op www.isoladelgarda.com

 

Isola del Garda gezien vanaf de boot

Proeven

Tijdens ons bezoek kregen we tijdens de rondleiding de gelegenheid om enkele streekproducten te proeven en te kopen uiteraard.  We hebben sowieso al een zwak voor Italiaanse etenswaren, maar op zo’n toplocatie met een panorama over het Gardameer smaakt het nog beter dan anders!

 

Video

Deze beelden maakten wij tijdens ons boottochtje naar Isola del Garda.

 

Gardameer bezienswaardigheden weergeven op een grotere kaart

Isola del Garda - Gardameer - Italië

 

Het grootste eiland in het Gardameer