Monte Baldo

Monte Baldo

Eén van de 3 dingen die je volgens ons zeker moet doen aan het Gardameer is een bezoekje brengen aan de Monte Baldo.

De Monte Baldo is een Italiaanse bergketen die loopt vanaf het Gardameer tot de Adige. De toppen van deze bergketen zijn de Altissimo, de Pozzette en de Telegrafo.

Uitzichtpunt

Dit is zonder twijfel een van de populairste uitzichtpunten aan het Gardameer .  Jaarlijks nemen duizenden toeristen de kabelbaan vanuit het prachtige stadje Malcesine.  In 2 etappes geraak je met deze kabelbaan tot de top van de berg, waar je een adembenemend mooi uitzicht over het Gardameer hebt…

 

Panorama Monte Baldo Gardameer

Zonsondergang vanaf de Telegafo

Als je op zoek bent naar een onvergetelijk moment tijdens je vakantie aan het Gardameer, dan hebben we een leuke tip voor jou!  Wij zijn eens blijven overnachten in een berghut op de Monte Baldo om er een zonsondergang en zonsopgang mee te maken.  Dat is een magisch moment dat je nooit meer zal vergeten in je leven!

Interesse om dit ook eens mee te maken?  Lees hier hoe je kan overnachten op de Monte Baldo.

Monte Baldo Gardameer

Monte Baldo zonsondergang Gardameer

Wandelen

Op de Monte Baldo kan je ook heel wat mooie (begeleide) wandelingen maken.  Zo kan je bijvoorbeeld met de gidsen van EquipeNatura kennis maken met de omgeving en hun passie voor de natuur.  Zij weten je heel wat te vertellen over de fauna en flora op deze bergketen.  Wij hebben dit reeds gedaan en het is een echte aanrader.

 

Monte Baldo wandelen

Hoe geraak je er

Er zijn heel wat mogelijkheden om er te geraken, maar de meeste toeristen kiezen voor kabelbaan in Malcesine.  Een alternatief is (was) de kabelbaan Prada-Costabella, maar deze is minstens uit dienst tot 2015.  Er zijn ook nog verschillende wandelroutes vanuit diverse locaties, maar momenteel werken we nog aan een overzicht met meer informatie.

Kabelbaan

Zoals we reeds schreven is de kabelbaan Funivie di Malcesine te Malcesine de snelste manier om op de Monte Baldo te geraken.

Adres:

Funivia Malcesine Monte Baldo
Via Navene Vecchia, 12
37018 Malcesine (VR)
 

Kabelbaan Malcesine

Natuur

Hou je van de natuur?  Dan zal je zeker aan je trekken komen in de bergen rondom het Gardameer.  Eenmaal boven kan je genieten van de mooiste bergbloemen en dieren.  Tijdens onze wandeling zagen we Edelweiss, Gentiaan, gemzen, Alpenmarmotten,…  Nog nooit in ons leven hebben we zoveel Edelweiss bij elkaar zien staan als op de Monte Baldo!

Monte Baldo bloemen

Edelweiss aan het Gardameer

Sport

De Monte Baldo is ook zeer populair bij heel wat sporters.  Zo kan je er bijvoorbeeld mountainbiken, paragliden en zelfs skiën in de winter!

 

Zo vrij als een vogel boven het Gardameer zweven, een droom...
Photo courtesy of © Nikbarte

Grotere kaart weergeven

Voeg de auteur Frederik Maesen toe aan je Google+ kringen en ontvang nog meer tips over het Gardameer