Limone sul Garda

Het mooie dorpje Limone sul Garda.

 

Limone sul Garda is een populair dorpje aan de westelijke oever van het Gardameer.  Tijdens het hoogseizoen logeren er in dit dorpje met zo’n 1.000 inwoners een veelvoud aan toeristen.  ‘s Avonds heerst er dan ook een gezellige drukte in de smalle straatjes en op de mooie boulevard langs het meer.

 

Activiteiten

Kitesurfen

 

Bezienswaardigheden

Chiesa San Rocco

Geboortehuis Daniele Colomboni

Limonaia del Castel

Waterval van Limone

 

Campings

 

Google streetview

Limone sul Garda is één van onze favoriete stadjes aan het Gardameer.  Momenteel zijn er helaas nog geen beelden gemaakt in het historische centrum.

 

Grotere kaart weergeven

Hotels

Zoek en boek een hotel in Limone sul Garda

 

Markt

Eerste en derde dinsdag van de maand in de buurt waar de overzet aanmeert.

 

Parking

Er zijn een aantal grote parkings in Limone.  Aan de nieuwe haven heb je een grote overdekte parking en eentje buiten langs het meer.  Ook langs de Gardesana Occidentale ligt een grote (gedeeltelijk) overdekte parking.

 

Restaurants

De restaurantjes die we hier vermelden kennen we uit eigen ervaring of dankzij tips van onze leden van de Gardafriends community.  Ondanks we ons uiterste best doen om hier enkel kwalitatieve tips te geven moet je er rekening mee houden dat smaken kunnen verschillen en dat in tussentijd er ook een nieuwe uitbater kan zitten in de eetgelegenheden die we vermelden.

Heb je een leuke tip of minder goede ervaring die je wil delen?  Reageer dan op onze Facebook pagina of stuur een mailtje.

 

Locanda Alla Noce Bar

 

Toeristenbureau

Via IV Novembre 25, 25010 Limone sul Garda

 

Websites

 

Gardesana Occidentale

Aan de Westelijke oever van het Gardameer is er slechts weinig ruimte waardoor de stadjes niet heel groot zijn.  Ook de weg die je langs deze oever brengt, de Gardesana Occidentale, is een prachtig bouwwerk met zijn vele tunneltjes en bochten.  Als je onder de indruk bent van deze weg, dan moet je beslist ook de route langs de “Brasa Schlucht” eens rijden.

 

Twitter


//