Vissen in Bardolino

Vissen aan het Gardameer

Vissen aan het Gardameer

Het Gardameer is een geliefd vakantiegebied voor sporters. Mensen die hier een vakantie naar toe boeken, bijvoorbeeld bij Charme&Quality, komen er voor een actieve vakantie. Veel bergsporten en buitensporten worden hier uitgevoerd, maar de meest bekende watersport is bij het Gardameer natuurlijk vissen. Deze sport is hier zelfs zo populair dat de lokale gemeentes strenge eisen hebben opgesteld om overbevissing te voorkomen. Je hebt een visvergunning nodig en niet alle vissen mogen gevangen worden.

De meest bekende vissen uit Garda

De meest bekende vis uit Garda is de Gardameerforel. Deze forel heeft tanden en mag maar beperkt gevangen worden. Wanneer je bij de houtvesterij in Garda een visvergunning gaat halen, kun je daar meteen vragen welke vissen er op dat moment wel en niet gevangen mogen worden. Er zijn meerdere soorten forel te vangen in het Gardameer zoals de Beekforel en de Meerforel. Ook kun je hier karpers aan de lijn krijgen samen met snoeken, baarsen of zeelt.

Beekjes rondom het Gardameer

Er zijn rondom het Gardameer ook veel beekjes en rivieren te vinden. Wanneer je verblijft in een mooie agriturismo bij het Gardameer, dan is de kans groot dat deze boerderij aan het water ligt. Hier kun je dan vanaf het terrein vissen. Houd er wel rekening mee, dat je ook voor dit soort plaatsen een visvergunning nodig hebt.

Waterluis

Een tip die lokale vissers je zullen geven is dat je niet met je blote benen in het meer of andere wateren moet gaan staan. In het begin heb je nog nergens last van, maar zodra je het water uitkomt is de kans groot dat je onder de rode bultjes zit. Het water is namelijk ook de woonplaats van de waterluis.

De legende van de Gardameerforel

Over de Gardameerforel bestaat een legende. In Italië gaat het verhaal dat deze vis zich voedt met het goud wat op de bodem van het meer zou liggen. Dit komt doordat het mannetje in het paringsseizoen een goudgele kleur krijgt. Het blijft een raadsel wat de vis precies eet, dus tot de tijd dat het voedsel van de Gardaforel ontdekt wordt, zal de legende blijven bestaan.

Vissen aan het Gardameer

 

Vissen aan het Gardameer