Gardafriends tips voor het kopen van souvenirs

By
Updated: februari 25, 2013
Vitalake Shampoo

Op jacht naar souvenirs aan het Gardameer

Ga je op vakantie naar het Gardameer en ben je van plan een leuk souvenir mee naar huis te nemen?  Wij helpen je graag op weg!  Uiteraard hebben we het hier niet over de ‘gewone’ souvenirs die je in elke winkelstraat kan kopen, maar verzamelden we leuke producten uit de streek die de thuisblijvers volgens ons graag zullen ontvangen.  Of souvenirs die je zelf nog regelmatig doen nagenieten van je onvergetelijke vakantie aan het mooiste meer van Italië.

Een bijkomend voordeel is dat je de lokale ondernemers steunt en geen massaproducten uit lagelonenlanden koopt.

Hier het resultaat van onze zoektocht rondom het meer:

Cosmetica

Aan het Gardameer worden er ook een aantal cosmetica producten gemaakt met ingrediënten die je rondom het Gardameer kan terugvinden.  Citroenen, olijven, wijn, honing,…

Limoncello

Er zijn heel wat winkels en grootwarenhuizen waar je Limoncello kan kopen, maar wist je dat er ook een mooi plekje aan het Gardameer is waar je zelfgemaakte Limoncello (met citroenen van het Gardameer) kan kopen?  Als je het verhaal erachter kent smaakt hij eens zo goed!

Olijfolie

Rondom het Gardameer liggen er een aantal coöperatieven waar je olijfolie kan kopen.

Parfum

 

Shampoo

Een bad of douche nemen en vervolgens heerlijk wegdromen van het Gardameer?  Met een shampoo op basis van citroenen van het Gardameer fleur je helemaal op!

Wijn

Er liggen een paar interessante wijnhuizen in de omgeving van het Gardameer.  Zeni Cantina is er een van, binnenkort kan je hier een overzicht terugvinden.

 

Bardolino Classico

 

Parfum met het Gardameer op de achtergrond

You must be logged in to post a comment Login