Limonaia in Gargnano

De Limonaia van Giuseppe Gandossi in Gargnano

Limonaia “La Malora”

Langs de westelijke oever van het Gardameer kan je een aantal “Limonaia” terugvinden.  De geschiedenis van deze Limonaia gaat terug tot in de 13de eeuw, toen er al citroenen gekweekt werden aan het Gardameer!  In Gargano kan je één van de best bewaarde Limonaia terugvinden.  Deze is in privébezit, maar op bepaalde dagen kan je deze prachtige “citroenkas” bezoeken.  De eigenaar beheert alles nog op de traditionele wijze en 100% biologisch!

 

Citroentuin aan het Gardameer

 

Limonaia in Gargnano

 

 Biologische citroenen

Giuseppe, de eigenaar van deze prachtige tuin met citroenen, kweekt jaarlijks heel wat biologische citroenen.  Van een gedeelte maakt hij zelf heerlijke limoncello en confituur.  Sinds 2013 gaat er ook een gedeelte van de oogst naar Vitalake, een exclusieve cosmetica lijn gemaakt met de beste producten van het Gardameer.

 

Limoncello, confituur en zelfs shampoo van biologische citroenen

Limonaia in Gargnano - citroentuin Gardameer

 

Gargnano

Vanaf het hoogste gedeelte van de Limonaia heb je een prachtig zicht op het Gardameer en het dorpje Gargnano.  Na ons bezoek zijn we een hapje gaan eten in het mooie centrum van Gargnano, dat op enkele minuutjes wandelen ligt van de Limonaia.  Parkeren kan je best doen in de ondergrondse parking in de buurt.

 

Limonaia Gargnano

 

Openingsuren

We hebben een foto gemaakt van de poster met de openingsuren.  Je kan best voor je richting Gargnano rijdt even informeren of de openingsuren nog actueel zijn.  Meer informatie bij het toeristenbureau van Gargnano www.gargnanosulgarda.it

 

Breng een bezoek aan de Limonaia van Giuseppe in Gargnano