Het centrum van Bardolino

Bezienswaardigheden Bardolino

Bezienswaardigheden in Bardolino

Wij kennen een aantal leuke bezienswaardigheden in Bardolino, maar we zijn er ook zeker van dat er heel wat leuke plekjes zijn die we nog niet kennen.  Speciaal daarom hebben we deze pagina gemaakt waar we een beroep doen op jullie kennis en ervaring.  Samen weten we nu eenmaal meer…

 

Deel jouw tips:

Heb jij een leuke tip die nog niet op deze pagina staat?  Wil je hem delen met duizenden andere fans van het Gardameer?  Plaats je tip dan als reactie op dit bericht op onze Facebook pagina.

 

Tips van de community:

Een overzicht van tips.

 

Wijnmuseum : Een museum voor en door mensen met een passie voor wijn.  Wij kregen een rondleiding door de eigenaar, het is geweldig om horen hoe deze man vol passie vertelt over zijn familiebedrijf.  Uiteraard zijn er ook wijnverkoop en wijnproeverijen.

www.museodelvino.it

Museo dell’Olio

Olijfoliemuseum

Museo Sisan

Gewijd aan het vissen en vogels jagen in de omgeving van het Gardameer.

www.sisan.it

Kerk van San Zeno (mid-9de eeuw), een van de weinige Karolingische gebouwen in Italië.  Je kan er sporen van originele fresco decoraties bewonderen.

Kerk van San Severo (11de-12de eeuw). Het heeft 12e-14e eeuwse fresco’s en een vroege middeleeuwse crypte.

Klooster van San Colombano (11de eeuw)

Pieve van Santa Maria

 

 

Markt

Iedere donderdag is het markt in de oude binnenstad van Bardolino.  Heel gezellig om langs de marktkraampjes te slenteren en te genieten van het heerlijke vakantiegevoel.  Krijg je er niet genoeg van?  Dan kan je ook eens naar de markt in het nabijgelegen stadje  Lazise gaan.

 

Het mooie haventje van Bardolino.

Zeni Cantina Bardolino

Kerkje in Bardolino

1 reactie op “Bezienswaardigheden Bardolino”

  1. Pingback: Olijfoliemuseum in Bardolino - Gardafriends Gardameer Italië

Reacties zijn uitgeschakeld.