Brennero A22 A13

Brennerpas

Brennero A22 A13

Passo del Brennero

Jaarlijks trekken er honderdduizenden reizigers over de Brennerpas of Passo del Brennero. Zowel in de zomer als winter is deze beroemde bergpas, een van de weinige punten in Tirol waar de Alpen overgestoken kunnen worden.

In Oostenrijk noemt men deze weg de A13, in Italië is dit de A22.

Gezien je dit artikel aan het lezen bent, ben je op zoek naar informatie over de Brennerpas. Hoogst waarschijnlijk omdat deze op de route naar je vakantiebestemming ligt.  We proberen zoveel mogelijk informatie over de “Passo del Brennero” te verzamelen op deze pagina. Voor iedereen die van Oostenrijk naar Italië wil en in het bijzonder de mensen die naar het Gardameer trekken.

 Videomaut, lekker gemakkelijk

Wat heel wat mensen niet weten is dat je de Brennerpas ook op voorhand kan betalen.  Met de zogenaamde “videomaut” betaal je op voorhand en geef je jouw nummerplaat op.  Op de Brennerpas herkennen ze je nummerplaat en de slagboom gaat voor je open.  Zo kan je soms heel wat aanschuiven vermijden…

Meer informatie op deze pagina: Videomaut op de Brennerpas

Videomaut op de Brennerpas

Websites met informatie over de Brennerpas

www.alpenpaesse.co

www.autobrennero.it

Brenner autobahn (Wikipedia)

Brennerpas (Wikipedia)

Europabrücke (Wikipedia)

 

File

Gezien je tol moet betalen voor deze bergpas zijn er, vooral tijdens de vakantiemaanden, files aan de Brennerpas.  Je kan je heel wat fileleed besparen door niet in het weekend te rijden of ervoor te zorgen dat je al vroeg over deze bergpas bent.  Lees ook onze persoonlijke  tips over een tussenstop richting Gardameer.

 

Autostrada del Brennero

Omgeving Brennerpas

Hou je een tussenstop in de omgeving van de Brennerpas?  Hier enkele leuk tips:

www.europabruecke.at (192m-bungy.at)

www.termedibrennero.it

Skischans Bergisel

 

Afrit Gardameer

Eenmaal over de Brennerpas volg je de “autostrada del Brennero” tot aan het Gardameer waar je, afhankelijk van je eindbestemming, afrit Lago di Garda Nord of Lago di Garda Sud neemt. Meer info op deze pagina.

Twitter

Lees hier wat er momenteel over deze bergpas tussen Oostenrijk en Italië getwitterd wordt.

//

Brennero

1 reactie op “Brennerpas”

  1. Pingback: Een hotel bij de Brennerpas - Gardameer & Gardafriends - Gardameer & Gardafriends

Reacties zijn uitgeschakeld.