Beleef magische momenten aan het Gardameer

Magie aan het Gardameer

Voor ons is het Gardameer één van de mooiste plekjes op deze wereld.  De missie van Gardafriends is om iedereen die op vakantie gaat naar het “Lago di Garda” zoveel mogelijk informatie te geven.

Op deze pagina geven we je enkele tips voor een onvergetelijke vakantie aan het volgens ons mooiste meer van Italië.  Dit zijn voor ons de meest magische momenten die je kan beleven aan het meer…

Zonsopgang

Al ben je geen ochtendmens, een zonsopgang aan het Gardameer is gewoonweg prachtig!  Het loont echt de moeite om je wekker enkele uurtjes vroeger te zetten zodat je de zon kan zien opkomen.  Het meer ligt er dan rustig bij en zodra de zon tevoorschijn komt achter de horizon begint dit schouwspel van de natuur.

De kleuren veranderen voortdurend en alles ziet er sprookjesachtig mooi uit.

 

Gardameer zonsopgang

Zonsondergang

Zo goed als iedere vakantieganger aan het Gardameer heeft wel al een mooie zonsondergang gezien.  Maar het is helemaal onvergetelijk wanneer je op een goed plekje gaat zitten om in alle rust te genieten van al dit moois…  Vooral langs de Oostelijke en Zuidelijke oever van het meer vallen er prachtige foto’s te maken.

Onze favoriete stadjes om te genieten van een romantische zonsondergang zijn Malcesine, Lazise, Bardolino, Garda, Peschiera del Garda en Sirmione

 

Torri del Benaco

Monte Baldo

Het allermooiste moment dat wij mochten beleven aan het Gardameer was een overnachting op de Monte Baldo.  Vanaf deze bergketen heb je een geweldig panorama over het Gardameer.  Je kan er Verona zien liggen en je kan kilometers ver kijken tot de besneeuwde toppen van de Alpen.

Zodra de zon achter de horizon begint te verdwijnen worden de kleuren van de omgeving veel intenser.  Ook zie je de schaduw van de bergen langs de Westelijke over het meer vallen.  Langzaam maar zeker valt de nacht en het koelt plots sterk af op de Monte Baldo.  Als het helemaal donker is zie je de duizenden lichtjes rondom het Gardameer fonkelen in de verte.

 

Gardameer Monte Baldo

Photo courtesy of © Nikbarte

Punta dan Vigilio

Nog zo’n geweldig romantisch plekje is Punta san Vigilio.  Als je hier ‘s avonds met een flesje wijn kan genieten van een zonsondergang…  Kaarsjes op de tafels, enkele lantaarns, een hemel vol sterren en  het geluid van het kabbelende water.  Dat is pas genieten van je welverdiende vakantie aan het Gardameer!

Punta san Vigilio by night