Brasa Schlucht

Met je auto of motor door deze smalle kloof rijden is gewoonweg prachtig!

Eén van de mooiste routes aan het Gardameer.  Met je motor of auto door een smalle kloof.

 

James Bond

Wist je dat er een achtervolgingsscène uit de Bond film “Quantum of Solace” opgenomen is op deze route?  Als je van Limone sul Garda richting Gargnano rijdt over de Gardesana Occidentale zie je op een bepaald moment een wegwijzer naar Pieve di Trémosine (comune Trémosine).  Hier scheurde 007 met zijn DB9 door de tunnel richting Trémosine.

Smal

Opgelet!  Op sommige plaatsen is de weg zeer smal en is het onmogelijk om met 2 wagens naast elkaar door te rijden.  Regelmatig vraagt men ons of je deze weg met de caravan of mobilhome kan doen.  Ik zou het in ieder geval niet durven!  Aan het begin van de weg (zie fotogallerij) staat aangegeven welke voertuigen toegelaten zijn.

Griezelterras

Onderweg staat dit reclamebord van hotel Paradiso met het geweldige “Schauderterrasse”.  Vanaf dit “griezelterras” heb je een prachtig panorama over het Gardameer.  Voor meer informatie surf je best even naar onze pagina met alle informatie over de griezelterrassen in Trémosine.

Onderweg maakt hotel Paradiso al reclame voor het beroemde "griezelterras" in Trémosine

 

Video

Gardafriends maakte deze videobeelden van hun rit naar en door de Brasa kloof.  De rit is zo leuk dat we deze zelfs meerdere keren gedaan hebben tijdens onze vakantie aan het Gardameer.  Als je op Youtube zoekt naar “Brasa Schlucht” kan je tientallen video’s terugvinden van deze populaire route.

 

 

Eén van de mooiste routes aan het Gardameer

Dat dit één van de populairste routes aan het Lago di Garda is kan je merken aan het aantal motorrijders en auto’s die je onderweg tegenkomt.  Deze weg, die ondertussen al meer dan 100 jaar oud is, is heerlijk om met een Vespa te doen.  Dan heb je het ultieme Italië gevoel tijdens je vakantie!  Heb je zelf geen Vespa, of kan je hem niet meenemen op vakantie, dan kan je er altijd eentje huren.

 

De start van één van de mooiste routes aan het Gardameer: de Brasa Schlucht

 

Route Gardameer