Gardameer picknick

Gardameer picknicken

Picknickplaatsen aan het Gardameer

Onlangs publiceerden we een foto van een mooi picknickplaatsje aan het Gardameer.  We ontvingen toen zoveel vragen over de locatie van dit plekje dat we besloten hebben om de mooiste picknickplaatsen rondom het meer te verzamelen op deze pagina.  Uiteraard doen we ook een beroep op de kennis van duizenden Gardafriends.

Ken jij een leuke picknickplaats?

Heb jij een gezellig picknickplaatsje ontdekt dat je wil delen met je Gardafriends?  Vertel het dan op de Gardafriends pagina, liefst met een foto, korte beschrijving en meer info over de locatie.

Een overzicht van de leukste plekjes (in willekeurige volgorde) kan je hier terugvinden:

Parco delle Cascate

De picknickbankjes op de eerste foto in dit artikel kan je terugvinden in het natuurpark Parco delle Cascate.  Vlak aan de ingang van dit park met watervallen is er een grote picknickplaats.  Het geweldige plekje op de foto kan je terugvinden aan het einde van de rondwandeling, ook in de buurt van de in/uitgang.

Meer info: www.parcodellecascate.it

 

Parco delle Cascate Molina

Parco Baia delle Sirene

Nog een prachtig plekje in de buurt van het stadje Garda is het Parco Baia delle Sirene.  Ter hoogte van Punta san Vigilio is er een park waar je, mits betaling, kan genieten van een mooie locatie aan het Gardameer.  Hier is het heerlijk vertoeven.  Er is een strandje waar je kan zonnen en zwemmen in het Gardameer, er zijn ligweides waar je gebruik mag  maken van de ligbedden,  (Eén ligbed per inkomticket), picknicktafels,…

Meer info: www.parcobaiadellesirene.it

 

Picknick Gardameer

Isola del Garda

Het eiland Isola del Garda is een toplocatie, maar helaas is het privébezit en kan je er niet zomaar gaan picknicken.  Je kan het eiland wel met een gids bezoeken.

Maar wil je toch eens gaan picknicken in de prachtige tuin van de villa op dit eiland?  Dan kan je altijd eens deelnemen aan de Paasmaandag picknick op Isola del Garda

Meer informatie over dit prachtige eiland in het Gardameer kan je terugvinden op www.isoladelgarda.com

 

Isola del Garda - Gardameer - Italië

 

Monte Baldo

Je picknick eten met een panorama over het Gardameer?  Dan moet je beslist eens een mooie wandeling op de Monte Baldo maken.  De natuur is er onbeschrijflijk mooi en er zijn zoveel plekjes waar je tijdens je wandeling kan halt houden om te picknicken.

 

Monte Baldo picknick

 

Nog meer picknickplaatsen…

Uiteraard zijn er nog veel meer picknickplaatsen aan het Gardameer.  We doen een beroep op JOU om deze te delen met je Gardavrienden.  Ken jij een leuk plekje?  Plaats dan zoveel mogelijk informatie in een reactie op deze post.  Als je foto’s hebt mag je deze altijd toevoegen!  Een foto zegt eenmaal meer dan duizend woorden…

Foto’s toevoegen in een reactie op Facebook?

 

Een bankje onder een mooie cipres aan het Castello di Arco

Voeg de auteur Frederik Maesen toe aan je Google+ kringen