Monte Baldo

Het Gardameer met kinderen

Gardameer kinderen

 

Met kinderen aan het Gardameer

Ga je met kinderen op vakantie naar het Gardameer?   Dan hebben we goed nieuws voor je.   Het Gardameer is geweldig voor kinderen!  Ze gaan er zich geweldig amuseren, net zoals hun papa en mama ;o)  Op deze pagina werken we aan een overzicht van leuke activiteiten.    Naast onze persoonlijke tips geven we je ook tips die we dankzij andere Gardafriends ontvangen op onze Facebook pagina.

 

Adventure parken

Klimmen en klauteren in één van de avonturenparken aan het Gardameer is altijd leuk voor de (grotere) kids .

BMX parcour

Er is een nieuw bike park in Torbole sul Garda, ideaal voor de bikers die hun tricks op vakantie willen bijschaven of showen.

www.busatteadventure.it

www.facebook.com/bmxtorbole

Bootje huren

Een motorboot(je) huren en het Gardameer verkennen vanaf het water is zowel voor kinderen als volwassenen een aanrader.

Dierenpark

Breng een bezoekje aan een dieren- of safaripark.  Altijd geweldig voor kinderen!

Ezeltochten

Kabelbaan

Zelf vond ik het als kind (en nu nog) heerlijk om een kabelbaan te nemen.  Aan het Gardameer heb je in Malcesine de indrukwekkende gondel die je naar de top van de Monte Baldo brengt en ook een spannende “korflift” in Prada.  Deze laatste zullen je kinderen geweldig vinden!  Bekijk hier de video van deze unieke kabelbaan.

Karten

Motorsport fans kunnen hun hartje even ophalen op één van onderstaande kartbanen.

www.benacus.it

www.southgardakarting.it

Kastelen

Rondom het Gardameer liggen er heel wat kastelen en ruïnes waar je kinderen hun fantasie helemaal de vrije loop kunnen laten.

Mountainbiken

Voornamelijk in het noorden van het Gardmeer zijn er heel wat mogelijkheden om te mountainbiken.  Je kan er fietsen huren en begeleide mountainbike tochten maken.  Er zijn zelfs aangepaste ‘family tours’ die je met het hele gezin kan doen.

Paardrijden

Rondom het meer liggen er een aantal maneges waar je kids kunnen (leren) paardrijden of ponyrijden.  Ben je een familie van paardenliefhebbers?  Dan kan je uiteraard met het hele gezin de prachtige omgeving verkennen.

Pretparken

Aan het grootste meer van Italië liggen er een aantal pretparken.  Wist je dat één van deze pretparken, Gardaland, het grootste pretpark van Italië is en jaarlijks miljoenen bezoekers trekt?

Wandelen

Er zijn heel wat mooie en avontuurlijke wandelingen die je met kinderen kan doen. Naar een watervalletje, tussen de prachtige bloemen op de Monte Baldo, langs de oevers van het meer,…

Waterfiets

Op diverse locaties rond het meer kan je op het strand een waterfiets of “pedalo” huren.   Sommige waterfietsen zijn voorzien van een mini glijbaantje, goed voor uren waterpret!

Waterparken

Voor de waterratten onder jullie hebben we geweldig nieuws.  Er liggen enkele gigantische waterpretparken aan het Gardameer!  Vanaf de kustweg kan je er enkele zien liggen, met spectaculaire glijbanen die ver boven de omgeving uitsteken.  Dit in combinatie met de soms tropische temperaturen aan het Gardameer geeft je de perfecte mix voor een geslaagde dag voor jong en oud!

Watervallen

In de omgeving van het Gardameer liggen er enkele watervalletjes.  Sommige zijn misschien niet de moeite om speciaal naar toe te rijden, maar als je in de omgeving bent is het wel leuk voor kinderen.

IMG_8624

 

Windsurfen

Er liggen heel wat surfscholen aan het Gardameer.  Waarom zou je tijdens je vakantie dan niet wat surfles volgen?  Het is in ieder geval een onvergetelijke ervaring.

Zeilen

Leren zeilen aan het Gardameer, een ervaring die je kind nooit zal vergeten…

 

Waterpretpark aan het Gardameer, durf jij?
Photo courtesy of © Natasha Ioppi

 

Onderweg met kinderen

Ga je met de auto naar het Gardameer?  Ook onderweg zijn er leuke dingen te beleven die je reisroute naar het Gardameer wat aangenamer maken voor de kids.  Ook voor de ouders is het trouwens aangenaam om even te onthaasten onderweg!