SKYclimber – Where safety meets fun

Tremosine

Where safety meets fun

Het Gardameer staat natuurlijk bekend om de vele verschillende activiteiten die men kan doen. Boven Limone sul Garda, in Tremosine sul Garda, bevind zich het kantoor van SKYclimber. Sinds 2003 de outdoor specialists aan het Gardameer.

Voor SKYclimber is er niet veel veranderd met de nieuwe Corona regels. De groepen mogen maximaal 15 personen groot zijn volgens de wet maar wij gaan sowieso nooit met meer dan 10 personen onderweg. Ook hoeft tijdens het sporten een masker niet worden opgezet en alleen afstand behoord bewaard te worden en dit is absoluut geen probleem ? Bij aankomst wordt er een papier ondertekent waarin staat dat je geen symptonen hebt op het moment van de tour.


Het meest aangevraagd is Canyoning, waar je springend, glijdend en abseilend een rivier naar beneden gaat. Vanaf 6 jaar oud zijn er al touren en zelfs voor iemand die echt “adventure” zoekt is er wat te vinden. Nadat je een wetsuit, een harnas en een helm aan hebt gedaan begint het avontuur. Er is vaak een korte wandeling tot het begin van de tour en vanaf daar gaat het los! Na de tijd krijg je nog wat water aangeboden en krijg je als je eenmaal weer terug bent in het Hotel gratis Fotos opgestuurd met WeTransfer die tijdens de Tour gemaakt zijn. De Canyoning touren zijn aan de westkant van het Gardameer. De kindertouren in Campione del Garda, de moeilijkere/volwassene Touren in Tignale en de dag Tour in Gaino.


Ben je niet zo´n waterrat maar wil je toch avontuur beleven? Dit kan natuurlijk ook met onze Via Ferrata Touren! Een Via Ferrata tour (Klettersteig) betekent letterlijk ijzeren weg. Je begaat hier een route die beveiligd is middels een staalkabel. Aan de staalkabel zeker je jezelf middel een Klettersteigset (harnas met karabijnhaken), waardoor je bij een val aan de staalkabel blijft hangen. Tijdens een Via Ferrata route kun je verschillende hulpmiddelen tegenkomen zoals ijzeren trappen of hang- en touwbruggen waardoor je over een kloof van de ene bergwand naar de andere bergwand kunt. Ook hier hebben we al Touren die mogelijk zijn vanaf 6 jaar oud, maar natuurlijk ook touren voor de mensen die echt “adventure” zoeken. De Via Ferrata Touren zijn allemaal aan het noorden van het Gardameer (Arco, Drena, Morì en Riva del Garda).


Wil je helemaal iets nieuws proberen? Sinds 2020 doet SKYclimber ook aan klimcursussen. Ben je benieuwd hoe het is om van greep tot greep te klauteren op een verticale wand? Of wil je misschien je klimtechnieken verbeteren? Dit kan dus bij SKYclimber in kleine groepjes van maximaal 3 personen.
En nu lees je en denk je; ik wil helemaal de hoogte niet in! Ook daar is een oplossing voor ? Onze moutainbike Touren zorgen ervoor dat je toch “adventure” beleefd zonder ergens omhoog te moeten klimmen of naar beneden te moeten springen. Je kunt je eigen fiets meenemen als je die mee zou hebben maar in de prijs inbegrepen zit ook een fiets van ons! Voor de Mountainbike touren ontmoeten we ons direct in het kantoor in Tremosine sul Garda vanwaar we verschillende Tour mogelijkheden hebben. Zo kan je naar het Ledromeer fietsen als je een uitdaging wilt of kiezen voor een simpelere tour zoals de ronde Tremosine. Voor iedereen hebben we wel iets! ?


Al onze Guides spreken Engels en Duits. Op de receptie van SKYclimber wordt er ook Nederlands gesproken en kun je dus alle informatie die je nodig hebt in het Nederlands krijgen.

Voor alle info:
Website: www.skyclimber.it
Facebook: @SKYclimber.Italien
Instagram: skyclimber_outdoorsport_italy
Mail: mail@skyclimber.it
Telefoon: +39 – 3481997199