Via Ferrata Gerardo Sega

Avio

Via Ferrata Gerardo Sega

Deze klettersteig bevindt zich in een prachtig gebied, dat omgeven is door gele rotswanden en overhangende rotsen van Valle dei Molini.

Tip & foto’s: Angela Brouwers

Wij hebben onze auto geparkeerd onder aan de berg. Vanuit hier was het een flinke klim naar boven toe. Die ons ongeveer 2 uur gekost heeft. Einde klettersteig is een breed gras pad naar boven. Hierna gaat het over in een grindpad door de weilanden. Daarna ga je verder over een geasfalteerd pad. Ook naar beneden hebben wij er ongeveer 2 – 2,5 uur over gedaan.
Hierdoor zijn wij tot de conclusie gekomen dat je beter ergens anders kan parkeren.
Als uitgangspunt het kerkje Madonna Della Neve. Bij Colonia Alpina kan je parkeren. Vanuit hier ga je naar beneden pad 661 en vervolgens de 652. Hierna vervolg je de 685. Dit staat aangegeven. Vanuit hier begint de klettersteig.

Indrukwekkende route die ook voor jonge leeftijden te doen is. Staalkabels zijn niet hoog. Enige stukje is een soort inham in de berg waar je langs een wand afloopt met grote diepte. Dit stuk is niet gezekerd. Wel te lopen. Ongeveer 1,5m breed, maar aan te raden kinderen te zekeren aan een volwassenen. Verder is dit voor ons één van de mooiste klim routes geweest.