Een prachtig middeleeuws stadje in Duitsland

Tussenstop: Rothenburg ob der Tauber

Via Duitsland en Oostenrijk naar Italië

Rij je via Oostenrijk naar het Gardameer en ben je op zoek naar een tussenstop in Duitsland?  Dan hebben we een leuke tip voor jullie!  Indien je route via Würzburg richting Kempten loopt, dan kom je vanzelf langs het prachtige Middeleeuws stadje “Rothenburg ob der Tauber”, op slechts een paar kilometer van de autosnelweg.

Vanaf Rothenburg is het nog zo’n 570 km tot Riva del Garda in het noorden van het Gardameer.  Uiteraard nog een hele afstand, maar ideaal voor wie al 800 of meer kilometers achter de rug heeft…  Heerlijk uitrusten na een lange rit in één van de mooiste stadjes van Duitsland.

 

>> Zoek een overnachting in Rothenburg ob der Tauber

 

Romantische Strasse

Rothenburg o.d. Tauber ligt naast de Romantische Strasse, een prachtige route tussen Würzburg en Füssen.  Heb je geen haast of wil je onderweg genieten van prachtige wegen en panorama’s?  Dan is dit een echte aanrader!

 

Een prachtig middeleeuws stadje langs de Romantische Strasse

 

Een paar uurtjes ontspanning

Ook als je niet van plan bent te overnachten, maar gewoon even wil rusten tijdens je rit naar het Gardameer is Rothenburg ob der Tauber een leuk alternatief.  Op slechts een paar kilometer van de autosnelweg zit je al in het centrum van dit sprookjesachtig mooie stadje.  Je parkeert op één van de grote parkings in de omgeving en enkele minuten later wandel je al in de Middeleeuwen.

Met een 2-tal uren heb je voldoende tijd om iets te eten in een van de vele restaurantjes en een wandelingetje te maken door de romantische straatjes van dit stadje.  Hierna kan je weer helemaal ontspannen je rit richting het Gardameer verder zetten.

 

Rothenburg ob der Tauber

 


View Larger Map

1 reactie op “Tussenstop: Rothenburg ob der Tauber”

  1. Pingback: Leuke tussenstops richting Gardameer - Gardameer & Gardafriends - Gardameer & Gardafriends

Reacties zijn uitgeschakeld.