Gardameer tips

3 dingen die je moet gedaan hebben aan het Gardameer

3 dingen die je moet gedaan hebben aan het Gardameer

Ga je voor de eerste keer naar het Gardameer?  Wij geven je 3 leuke tips die je volgens ons moet gedaan hebben tijdens je eerste vakantie aan het Gardameer.

Tip 1: De Monte Baldo

Om een goed beeld te krijgen van de omvang van het Gardameer moet je het meer absoluut eens vanaf een berg bewonderen.  Eén van de meest populaire locaties hiervoor is de Monte Baldo.  Vanaf deze berg kan je het volledige Gardameer zien liggen en besef je pas hoe groot en mooi dit Italiaanse meer wel is.

De eenvoudigste manier om op de Monte Baldo te geraken is met de kabelbaan in Malcesine.  Vroeger had je nog een leuk alternatief: de kabelbaan van Prada.  Helaas is deze kabelbaan momenteel niet meer in gebruik (sinds eind 2013).

Naast een sprookjesachtig mooi uitzicht over het Gardameer kan je ook prachtige wandelingen maken op de Monte Baldo en genieten van de mooie natuur.  Een onvergetelijk moment voor ons was het meemaken van een zonsondergang vanaf deze berg.

Monte Baldo

Tip 2: Ga eens varen op het meer

Als je na onze eerste tip kennis hebt gemaakt met de grootte van het Gardameer, dan kan je vervolgens de omgeving van het meer eens verkennen vanaf het water.  Vanaf de Monte Baldo zal je wel gezien hebben dat er duizenden zeilbootjes en plezierboten op het mooiste meer van Italië varen.

Dit kan je doen op verschillenden manieren.  Neem eens de overzet, vaar mee met een plezierbootje, huur zelf een boot, maak een rondvaart met één van de grote schepen…  Welk alternatief je ook kiest, het is gewoonweg heerlijk om langs al die mooie stadjes aan het Gardameer te varen.  Moest je zelf een bootje huren, vergeet dan zeker niet eens rond het “Isola del Garda” te varen en langs “Punta san Vigilio“.

Gardameer varen

Tip 3: Maak eens een rit rond het Gardameer

Nu je het Gardameer al vanaf de bergen en het water hebt kunnen bewonderen is het nu het moment om de stadjes zelf te ontdekken.  Alle stadjes rondom het Gardameer zijn mooi.  Ieder stadje heeft gezellige straatjes, leuke restaurantjes, bezienswaardigheden, winkeltjes,…

Je kan met de auto of motor volledig rond het Gardameer rijden.  Als je onderweg wat dingen wil zien mag je hier een volledige dag voor tellen.  Wat je zeker zal opvallen zijn de verschillende landschappen op deze relatief korte afstanden.  In het zuiden is alles vlak tot heuvelachtig, in het noorden zit je tussen de bergen.  Zelfs de temperatuur kan enkele graden Celcius verschillen…

Binnenkort vertellen we je welke stadjes je best bezoekt tijdens je rit rond het Gardameer…  Volg ons op Facebook en Google+ en ontdek als eerste onze nieuwe tips.

Met de Vespa aan het Gardameer

Nog meer tips

Uiteraard valt er nog véél meer te beleven aan het Gardameer.  Daarom gaan de meeste mensen terug naar het Gardameer, zelfs als ze normaal gezien maar één keer op dezelfde plek op vakantie gaan…

Ontdek hier onze top 10 bezienswaardigheden aan het Gardameer

We vroegen ook naar de top 10 van andere Gardameer liefhebbers.  Hun Gardameer top 3 kan je hier terugvinden.

Gardameer panorama