Onderweg naar het Gardameer - Lago di Garda

Reisroute

Onderweg naar het Gardameer - Lago di Garda

 

Alle wegen leiden naar het Gardameer

Eén van de meest gestelde vragen op de Gardafriends community is welke de beste route naar het Gardameer is.  Uit de verschillende reacties op deze vragen kunnen we afleiden dat er niets bestaat zoals “de beste route naar het Gardameer”.  Er zijn verschillende routes mogelijk en het hangt allemaal af van je voorkeur en doelstellingen.

 

Welke route verkies jij?

Ga je voor de snelste route, de kortste, de mooiste, de goedkoopste, met een leuke tussenstop, met de motor,…  Je zal wel al door hebben dat het van verschillende factoren afhangt.  Op deze pagina kunnen we je dus helaas niet de beste route naar het Gardameer vertellen.  Wat we wel proberen is jullie zoveel mogelijk informatie en tips te geven om een keuze te kunnen maken, maar het hangt echt af van jullie voorkeur.

De mooiste route naar het Gardameer

Smaken verschillen, hierdoor durven we geen uitspraak doen wat de mooiste route naar het Gardameer is.  Persoonlijk vinden wij de route via de Fernpass en de Brennerpas het mooist.  Maar heel wat andere mensen verkiezen dan weer de route via Zwitserland met de Gotthardtunnel of Gotthardpas.

Wij vroegen aan de Gardameer community “Gardafriends” wat zij de mooiste route naar het Gardameer vinden.  Deel ook jouw mening in een reactie op dit bericht.

 

Via Oostenrijk of Zwitserland?

Het plannen van je route naar het Gardameer begint al met de vraag of je via Oostenrijk of Zwitserland zal rijden.  Beide alternatieven hebben voor- en nadelen.  Het hangt uiteraard ook af van waar je vertrekt en welk stadje aan het Gardameer je eindbestemming is, maar je zal ook merken dat (meestal) niet veel verschil in afstand is.  Wij rijden bijvoorbeeld altijd via Oostenrijk, zelfs indien we in het zuiden logeren.

Enkele leuke tips voor je rit naar het Gardameer

 

Via de Fernpass naar het Gardameer
Met de caravan op de Fernpass richting Gardameer

 

Tussenstop Gardameer

Ondanks het misschien te doen is om in één trek naar het Gardameer te rijden verkiezen wij een tussenstop, maar dit bepaal je natuurlijk zelf.  Waarom wij een tussenstop maken?  De vakantie begint voor ons vanaf de eerste kilometer en we proberen ook zoveel mogelijk te genieten van de omgeving onderweg.  Een tussenstop in Oostenrijk (of Zwitserland) is dan ook een echte aanrader!  Bijkomend voordeel is dat je lekker uitgerust aankomt, want vanuit Oostenrijk of Zwitserland is het Gardameer nog maar enkele uurtjes rijden.

Enkele leuke tips

 

Een prachtige Audi R8 op de Gardesana Orientale aan het Gardameer

Met de trein naar het Gardameer

Ga je liever niet met de auto naar het Gardameer?  Dan is de trein een alternatief.

Gardameer trein

Met het vliegtuig naar het Gardameer

Verkies je om met het vliegtuig naar het Lago di Garda te reizen?  Dan kan je best eens een kijkje op de volgende pagina’s nemen:

 

Gardameer vliegen